مشکلات عادت ماهانه در دختران جوان
 
درد دل منطقی دختران و زنان جوان وبررسی مشکلات آنها توسط خودشان
ورود آقایان ممنوع
 
 
سه شنبه 27 تير 1391برچسب:, :: 8:42 ::  نويسنده : گلبانو

 عکس   مشكلات عادت ماهانه در دختران جوان

برگرفته از سایت سلامتی بانوان جوان: بلوغ در دختران بطور متوسط ۳٫۵ سال طول میکشد و دارای ۳ مرحله است، و در پسران متوسط ۵ سال و شامل ۴ مرحله میباشد.

آخرین مرحله بلوغ در دختران، قاعدگی (پریود ماهیانه) است. در این مرحله هورمون‌هایی از هیپوفیز (یکی از غدد موجود در مغز)‌ ترشح می‌‌شود که تخمدان‌ها را وادار به ساخت هورمون‌های زنانه می‌کند که این هورمون‌ها استروژن و پروژسترون نامیده می‌شوند و اثرات زیادی در بدن دختران داشته و رشد جسمی و بالغ شدن آنها را سبب می‌شود.
بهترین راه ‌حل بهبود و ادامه تنظیم قاعدگی توجه به رژیم غذایی مناسب میباشد. در این دوران مصرف مواد قندی با شیرینی بالا و چربی‌ها، بسیار مضر هستند.

دختران در این زمان باید تا جایی که ممکن است از خوردن غذاهای حاضری (فست‌فودها)‌ و موادی که حاوی مواد افزاینده‌اند خودداری کنند چرا که تمامی این مواد باعث تغییرات هورمونی در بدن می‌شود که باعث به هم خوردن سیستم تعادل هورمونی و در نتیجه کمبود یا اختلال در عملکرد مناسب تخمدان می‌شود و از آنجا که تمامی رشد اعضای بدن، بخصوص قد، سینه‌ها و شکل‌گیری اندام در این برهه اتفاق می‌افتد، با عدم کنترل مناسب، چاقی‌های موضعی هنگام بلوغ و پایدار ماندن تغییرات بدنی، عارض می‌شود که به رژیم غذایی مقاوم می‌شوند.
بگفته متخصصین، مصرف بیش از حد مواد چربی (سوسیس، کالباس، سس‌ها و چاشنی‌های مصنوعی)‌ از دلایل رشد بیشتر موهای زائد بشمار می آیند.

اختلال در نظم قاعدگی

تحقیقات نشان داده یکی از مسائل مهمی که در زمان بلوغ برای دختران جوان مشکل‌ساز می‌شود، اختلال در نظم قاعدگی (پریود)‌ دختران است و از آنجا که هنوز محور مغز تخمدان تکامل پیدا نکرده است ممکن است فرد تا چندین ماه دچار دیرکرد پریود شود یا به صورت نامنظم و به صورت لکه‌بینی دچار خونریزی شود. بهترین راهکار در این زمان حفظ آرامش میباشد چراکه در این سن تغییرات هیجانی همراه بحران‌های روحی می‌تواند مسائل را تشدید کند.

گاهی از سوی برخی پزشکان به دختران جوان، قرص‌های ضدبارداری تجویز می‌شود که باید گفت مصرف این قرص‌ها نه تنها کمکی به وضعیت فرد نخواهد کرد بلکه برای وی پریودی مصنوعی و کوتاه مدتی را به همراه خواهد داشت که طی آن هورمون اضافه‌ای نیز به بدن تحمیل می‌شود. مصرف قرص‌های ضدبارداری را تنها در صورت صلاحدید پزشک، فقط در مواقع خونریزی‌های زیاد و ظهور کیست‌های تخمدانی توصیه میشوند.
بهتر است یک تا ۲ سال پس از شروع پریود فرصت تنظیم سیکل‌های قاعدگی به بدن داده شود و در این دوران فرد با مصرف رژیم‌های غذایی مناسب، ورزش آهسته و پیوسته (یوگا و مدیتیشن)‌ و جلوگیری از افزایش وزن و رژیم‌های غذایی توخالی، کاهش وزن و تناسب اندام را در کارهای خود بگنجاند.

اختلالات انعقادی

برخی اوقات اختلالات انعقادی در خانواده‌‌ها به صورت نهفته وجود دارد که با شروع پریود در دختران جوان، خود را نشان می‌دهند به همین دلیل پریودهای طولانی مدتی که در سونوگرافی، دلیل خاصی نیز ندارند (کیست تخمدان)‌، حتما باید اختلالات انعقادی بررسی و جهت درمان کم‌خونی اقدام شود.
درد پریود امری اجتناب‌ناپذیر است و سیکل‌هایی که همواره همراه با تخمک‌گذاری صورت می‌گیرند خواه ناخواه درجاتی از این درد شکم را در زمان پریود (قاعدگی)‌ دارد. یکی از دلایل این عارضه می‌تواند به دلیل چرخ محور رحم به صورت آناتومیک باشد، یعنی از آنجا که رحم در حالت عادی به سمت جلو خم است، این حالت در برخی بیش از حد معمول است، به همین دلیل زاویه و گردن رحم مقداری بسته شده و خروج خون با اشکال مواجه می‌شود. بنابراین دردهای پریود به دلیل افزایش انقباضات رحمی، برای تسهیل خروج خون بیشتر است که طبق نظر پزشک، چگونگی مراحل استراحت در این ایام به فرد توصیه می‌شود.
همچنین گرم کردن موضعی و استفاده از مسکن‌هایی که مقدار درد و خونریزی را به میزان قابل توجهی می‌کاهند از راه‌های بهبود است. گفته می‌شود داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی همچون دیکلوفناک، ایندومتاسین و ایبوپروفن می‌توانند در کاهش این عوارض موثر باشند.

رژیم غذایی مناسب

برخلاف این که زنان در زمان قاعدگی میل به خوردن سبزی و میوه‌جات ندارند، ولی در این ماه، رژیم غذایی پرکلسیم و پروتئین‌دار و پرهیز از نمک و شیرینی‌جات می‌تواند تا حد زیادی در روند بهبود موثر باشد،. مصرف برخی از داروهای گیاهی همچون «رازیانه» و قرص‌های جدید evening prime rose oil نیز بسیار موثرند.
میزان خونریزی در زمان سیکل ماهیانه
میزان خونریزی بستگی به اندازه رحم دارد و البته بیش از ۸۰ سی‌سی در طول یک دوره از عادت ماهانه غیرطبیعی است و ممکن است منجر به کم‌خونی شود. بخصوص که در تغذیه ایرانی، مواد حاوی پروتئین یا آهن با موادی همچون نان ترکیب شده و متعاقبا باعث کاهش میزان جذب آهن می‌شود.

کیست‌های تخمدان

PCOS یا بیماری تخمدان‌های پلی‌کیستیک یا Polycystic ovary syndrome. در این بیماری کیست‌های ریز به صورت محیطی در اطراف تخمدان وجود دارد و به دلیل اختلال تخمک‌گذاری و ناشی از اختلالات هورمونی وارد بدن شده و میزان ترشحات هورمون مردانه را افزایش میدهند. در نتیجه ممکن است باعث بروز ناباروری‌های بعدی شود. از مشخصه‌های این کیست ها، تغییرات هورمونی در آزمایشات، فاصله‌های زیاد زمان پریود، چاقی و جوش‌های صورت مقاوم به درمان است.

یک توصیه

با توجه به ضرورت استحمام در زمان قاعدگی ولی ورزش شنا در این دوران توصیه نمی‌شود. با توجه به این که تامپون وسیله‌ای برای عدم خروج خون است ولی استفاده از این روش جهت شنا، توصیه نمی‌شود چراکه باعث می‌شود خون به داخل لگن برگردد و بروز برخی از عفونت‌های پنهان، چسبندگی‌های داخل لگن و نازایی را برای فرد ایجاد کند.
در هر حال اگر در زمان پریود از تامپون استفاده میکنید، این نکات را مد نظر داشته باشید:
- تامپون ها را حداکثر هر ۴ تا ۸ ساعت تعویض کنید. در شرایطی ممکن است نیاز باشد که این زمان از این هم کوتاه تر باشد. تامپون اگر بیش از حد در محل باقی بماند ممکن است موجب TSS و عفونت شود.
- قدرت جذب تامپون را متناسب با نیاز انتخاب کنید. از تامپون های کوچکتر میتوانید در زمانی که میزان خونریزی کمتر است استفاده کنید. سندرم TSS یا Toxic Shock Syndrome در صورتی که از تامپون های با قدرت جذب بسیار بالا استفاده شود محتمل خواهد بود. چراکه در این حالت تامپون در واژن محیطی را برای رشد باکتری ها بخصوص Staphylococcus aureus فراهم میکند. درنتیجه امکان عفونت وجود خواهد داشت.
- بطور متناوب همراه استفاده از تامپون، از نوار بهداشتی نیز استفاده کنید. شاید بهتر باشد تامپون را روزانه و نوار بهداشتی را در شبها هنگان خواب استفاده کنید.
- حتما قبل از کارگزاری و یا برداشتن تامپون دست ها را بشویید.
سلامت، بانشاط و سرزنده باشید
منبع، دکتر فرشته معاون (متخصص زنان، زایمان و نازایی)


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدیددختران عزیز از اینکه، این وبلاگ را انتخاب کردید، متشکرم هدفم از این وبلاگ فقط درد دل منطقی دختران جوان با هم است شما می توانید حرف دلتان را در بخش نظرات بنویسید تامن آنها را با اسم خودتان در صفحه اصلی وبلاگ قرار دهم تا با دوستانتان به تبادل نظر بپردازید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ورود آقایان ممنوع و آدرس golbanoo-f.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا: